Det syns när erfarna tapetserare gör jobbet

Välj kvalitet och kunskap när det är dags att förnya hemma eller på kontoret. Hos oss får du noggrannhet från början till slut och ett grundarbete som gör att ytan blir så snygg som du har tänkt dig. Seniorkraft har ett skickligt nätverk av hantverkare som hjälper dig med tapetsering, målningsarbetet, läggning av klinkersgolv eller kakling i köket. Vi hjälper dig både inomhus och utomhus, och finns tillgängliga i Skövde, Skara, Lidköping, Falköping, Hjo och Mariestad med omnejd.

Egna byggställningar ger dig bättre pris

När du väljer Seniorkraft står du själv för materialkostnad som målarfärg och tapeter. Eftersom vi har egna byggställningar som vi monterar på plats, minskar det kostnader och ger dig ett bättre pris.

​​​​​​​
Renovering i stort och smått hos oss

Seniorkraft kan hjälpa dig med mindre och större måleri- och bygguppdrag oavsett om det handlar om ett altanbygge, en ombyggnation eller tvätt av träfasad och fönsterfoder. Hos oss är frågan alltid öppen och du får alltid en kostnadsfri offert.
Läs mer om våra snickare här.

Behöver du hjälp med måleri och tapetsering?

Boka in ett förutsättningslöst och kostnadsfritt hembesök av Seniorkraft.

Du når oss enklast på mobilnummer 076-848 03 54 eller genom att skicka ett meddelande. Läs mer om ROT-avdraget här: RUT-och ROT-avdrag

  Tapetsering som gör skillnad

  Tapetsering och målning är ett smart sätt att förnya hemma till en låg kostnad. Snabbt och enkelt får du fräscha och stilrena rum utan att det krävs någon större renovering. Men bra material och kunskap behövs för bästa resultatet. Bra kvalitet trots lägre pris för jobbet!

  Tapetsering är svårt och det tar ofta längre tid än vad man tror. Att köpa bra material är en bra start, och du kan alltid få råd och hjälp hos oss. Hos oss börjar alla uppdrag med ett förutsättningslöst möte, så tänk igenom vad du vill ha och behöver och kontakta oss. Då får du prisvärd hjälp.

  Att tänka på inför tapetsering

  Ta tid för att planera vilken känsla du vill ha i ett rum. Oavsett färg har du fortfarande en mängd nyanser att välja mellan och utbudet av tapeter är idag enormt. Det ger dig alla möjligheter att hitta rätt känsla i din inredning. Kontakta gärna en färgbutik som kan hjälpa dig. Genom Seniorkrafts samarbetspartner kan du få bra pris på både färg och tapet.

  Pris för målning och tapetsering

  Att måla eller tapetsera är ofta en prisvärd investering. Till en låg kostnad får du ett helt nytt och fräscht utseende och kan skapa en ny atmosfär i rummen. Arbetskostnad för att måla eller tapetsera ett vanligt rum är i regel mellan 3 000 och 4 000 kronor. Ska även tak, golvlistor och dörrar målas ökar kostnaden något. Därtill kommer materialkostnader för färg och tapeter.

  Välj rätt nyans på väggarna

  Tänk på att en färg alltid har många olika nyanser och kan brytas på en mängd olika sätt . Det påverkar hur färgen uppfattas och påverkar rummet. Vitt är en enkel färg att använda för att skapa ett stilrent uttryck. Den lyfter fram ljus och får mindre utrymmen att se större ut. Om du vill ha vita väggar, är det viktigt att också välja rätt nyans på den vita färgen. Prova dig fram och lägg tid på att göra rätt val.

  Ett vitt hem ger utrymme för mer färg

  Att bo i ett hem där vita färger utgör basen är enkelt och smakfullt, men viktigast av allt är att det är lätt att kombinera med andra färger. Du kan lägga till en fondvägg som är allt annat än vit, tapetsera en vägg mer en mönsterrik tapet eller med färg på möbler, soffkuddar och blommor leka med rummets uttryck. Tänk på att välja färger och tapeter så att de passar in övrig inredning. Om du exempelvis har mörka träslag eller möbler med färgstarka kulörer, passar vitt med lite mjukare toner bra.

  Färg efter inredning

  Går din inredning i ljusa färger och du vill ha en klar och ljus känsla kan du välja en mer ”ren vit” nyans eller tapet. Tänk också på att ljuset i rummen också påverkar hur du upplever både färg och tapet. I rum med indirekt ljus från norr kan exempelvis rena vita kulörer upplevas som svala. Det motsatta gäller rum med mycket solljus och söderläge, där du kan välja en mer neutral vit kulör. Fråga om tapet och kulörer i din färghandelsbutik.

  Kom ihåg att golvet också är en stor färgyta som reflekteras upp på dina väggar. Golv av träslag som drar åt det gula hållet kan förstärka intrycket hos en väggfärg som drar åt det beige och gula hållet. Tänk också på att lågenergilampor ger ett kallare ljus än vanliga glödlampor.

  Vintagekänsla med antikvit
  Vintage är väldigt populärt just nu och om du vill ha en vintagekänsla i något av dina rum hemma – då är antikvit färgen för dig. Antikvit är inte lika stark för ögonen och är en väldigt användbar kulör. Genom att man tillsätter ytterst lite svart brytfärg och några droppar ockra blir resultatet antikvit, även kallat äggskalsvit eller bruten vit. Resultatet blir ett varmare och mjukare intryck.