Kontakta oss direkt: 076-848 03 54
Personal med engagemang och kunnande: Det ger resultat. 

Köksrenovering Skövde

Vi har händiga seniorer till snickare i Skövde, Skara, Lidköping, Falköping, Hjo, Götene och Mariestad.

Renovera kök


Att få köket renoverat precis som man vill står högst på mångas önskelista. Du vill välja allt från golv till tak – köksskåp, bänkskivor, kökstapeter, kakel – och sedan installera vitvaror och köksmaskiner som är både estetiskt tilltalande och praktiska. Att renovera köket skapar ett hjärta i lägenheten eller huset. En plats att arbeta och umgås i.

Men det ingår många steg i en köksrenovering och du vill hitta hantverkare som är kunniga inom alla delar. Det perfekta köket kräver bra material och yrkesskicklighet.

Vi har hantverkare med lång erfarenhet av köksrenovering. Beskriv så utförligt som möjligt hur du vill ha köket och få svar och förslag på pris från flera kvalitetssäkrade hantverkare.

Inspiration till köksrenovering

En köksrenovering kräver en mängd val. Vilket köksgolv ska du lägga? Vill du ha en diskho i porslin, metall eller kanske sten eller betong? Vill du ha kakel ovanför diskbänken eller kanske en helkaklad vägg? Ta dig tid att samla inspiration, rita ditt drömkök och kontakta sedan våra kunniga hantverkare för offerter.

Planera köksrenoveringen

Ju tydligare du kan beskriva hur du vill ha ditt kök, desto bättre prisuppgift kan du få och kan lägga upp en budget för arbetet. Vi lämnar gärna en offert på hela arbetet, materialkostnaderna beror helt på vad du väljer för material till ditt kök Allt börjar med dina drömmar – Vi kan hjälpa dig med råd och stöd som förverkligar dem.

Pris för att renovera köket

Priset på en köksrenovering skiljer sig mycket åt beroende på vad du vill göra. Att sätta in ett standardkök, kanske från IKEA, och prisvärda vitvaror i ett litet kök behöver inte bli så dyrt, medan kostnaderna för att sätta in exklusiv inredning i ett stort kök inte har något tak.
Mellan tummen och pekfingret behöver inte arbetskostnaderna bli mer än 10-20 000 för att sätta in köksstommar och bänkskivor, och lite extra om du vill lägga in nytt köksgolv, sätta upp ny fläkt etc. Men som sagt, priset beror på vad du vill ha.

Intresseanmälan

Budgetråd för Kök

​​​​​​​
Kostnaden för att renovera och bygga om ett kök varierar mycket beroende på storlek och materialval och bör budgeteras på en relativt detaljerad nivå för att få en bra uppskattning. Köksleverantörer hjälper dig normalt gärna med detta. Eller så vänd dig till oss om du vill ha ett bollplank.

Materialet till ett mindre kök/pentry med standardvitvaror (kyl/frys, spis, diskmaskin, fläkt) går att hitta för mellan 30 000 till 50 000. Materialet till ett större kök med exklusivare materialval och vitvaror kan kosta från 200 000 kronor och uppåt.

​​​​​​​Arbetskostnaden för att sätta upp ett kök kan vara mellan 10 000 till 20 000 kr för ett mindre kök/pentry och upp till 50 000 för ett större/mer exklusivare kök. Behöver avlopp och vatten flyttas kan det kosta mellan 2 000 och 5 000 extra om golvet är träbjälklag. Behöver fläkt och spis flyttas kan även det kosta mellan 2 000 och 5 000 extra plus eventuell kostnad för att klä in ventilationsröret.

Hur bygger man ett praktiskt kök?


I Sverige har vi en lång tradition att skapa så praktiska kök som möjligt. Funktion har länge varit viktigare än form. Det kan uppfattas som lite stelbent och trist, men faktum är att köket fortfarande är en plats där du arbetar, så att lägga fokus på att göra praktiska lösningar när du renoverar köket är fortfarande viktigt.

När du gör ritningar och planerar vilka vitvaror, bänkytor och skåp du ska ha, se till att de placeras rätt och du får en smart lösning. Fundera också på belysning och var du behöver eluttag i samma veva. Köket ska bli snyggt, visst, men också ett rum där ni kan samlas, umgås och laga mat.

Svensk köksstandard

Man kan skratta åt att vi sedan mitten av 1900-talet har tagit fram standarder för hur kök ska se ut. Det är ”typiskt svenskt” på något vis. Men det roliga är att de fungerar fortfarande, och de tidigt standardiserade funkisköken är idag väldigt populära (även om bänkhöjden kan kännas lite låg).

En stor fördel med standardköket är att du kan renovera det ganska enkelt och byta ut de delar du vill. Måtten gör att du lätt kan köpa färdiga enheter som passar in i det gamla köket.

Placering av olika saker som kylskåp, diskho och spis är ofta väl uttänkt i gamla kök också. De står så att du inte behöver springa kors och tvärs och kan enkelt kan laga mat, städa och leva i köket.
Det är klart, gamla standarder behöver uppdateras (den senaste är från 1997), men vi har ändå mycket att tacka att vi en gång tog fram det ultimata upplägget i köket.

Modernare kök

Idag har vi plats för mer i köken, speciellt i lägenheter önskar vi större kök och väggen till den gamla kokvrån slås ofta ut. Det betyder att vi inte behöver så nitiskt ta vara på varje kvadratcentimeter i köket. Ofta finns det utrymme att göra mer personliga lösningar.

​​​​​​​Det bästa är att vi får mer plats för förvaring. När du planerar köket är det ofta bäst att ta i lite i överkant när det kommer till skåp och lådor. Vi får fler och fler köksmaskiner, mer prylar, mer porslin etc., så se till att ha mycket skåputrymme. Du har nog mer än vad du tror redan idag.

Sedan är det din fantasi som sätter gränser. Vill du ha, som var populärt för några år sedan, ett helt stramt kök, rostfritt stål, utan handtag och med stora, fria ytor? Vill du kanske ha ett varmare, mer lantligt kök med trädetaljer och färg? Vill du ha all inredning efter väggen eller är det smidigare att bygga in diskhon och diskmaskinen i en köksö?