Hur hittar jag en seriös snickare?

Det här med att anlita en snickare kan vid första anblick verka väldigt lätt och man tycker att det finns hur många som helst som verkar pålitliga och duktiga. Man anlitar en av dessa, gör upp avtalet och väntar sig inte att bli lurad av den trevlige mannen man just skakat hand med. Men skenet bedrar tyvärr och så står man plötsligt där med ett fuskbygge till hus och en snickare som är spårlöst försvunnen – tillsammans med de pengar man betalt i förskott.

Skräckexemplen på detta är både många och skrämmande och så ska det naturligtvis inte behöva vara. Snickare är en grupp hantverkare som genom alla tider stått för både pålitlighet och noggrannhet och det är dags att återvinna detta rykte.
Här kommer därför tips på hur du undviker att bli lurad av någon oseriös aktör som smugit sig in på marknaden.

Kontrollera först om snickaren i fråga har följande saker: F-skattsedel, behörighet och är försäkrad. Det här kan verka lite påträngande men har tyvärr blivit något som nästan är obligatoriskt numera. Kom ihåg: En bra snickare har ingenting att dölja!

Kom överens med snickaren innan arbetet sätter igång och se till att få detta skriftligt. Här gäller det främst saker som:

– Arbetets omfattning
– Hur lång tid arbetet ska ta.
– Vem som står för material och eventuella resor.
– Pris inklusive moms.
– När och hur betalningen ska ske.
– Eventuella skulder (Går att kontrollera hos Kronofogden och är nog så viktigt för dig. Har snickaren gått i konkurs? Är han på väg i konkurs?)
– Därefter kan man göra tillägg som exempelvis Rot-avdrag, hur ni löser en eventuell försening och andra saker som dyker upp. Men återigen, se till att få allting skriftligt.

Vi lämnar gärna referenser på tidigare jobb.
Vi lämnar alltid skriftlig offert som tydligt talar om vem som står för vad.
Vi har självklart F-skatt och ansvarsförsäkring om något oförutsett skulle inträffa.

Vi finns lokalt nära dig och har alltid för avsikt att leverera bästa resultat till våra kunder. Vill du läsa mera om våra snickare på Seniorkraft i Skaraborg?

Vi servar kunder i hela Skaraborg


Kontakta oss för offert om du är intresserad av våra tjänster, boka in ett hembesök före.

Läs mer
Webbyrå: Brandson AB i Stockholm