Tapetsering

Vi har erfarna tapetserare och målare som utför jobb i Skara, Lidköping, Falköping, Hjo, Skövde, Mariestad & Götene.

Tapetsering och målning är ofta det billigaste sättet att göra om i hemmet. På ett enkelt sätt kan du få fräscha och stilrena rum utan att det krävs någon större renovering. Men för att få ett perfekt resultat krävs bra material och kunskap.

Alla som har tapetserat själva vet att det kan vara knepigare och tar längre tid än vad man tror. Vi hjälper gärna till med goda råd om så behövs. Att köpa bra material är en bra start för bästa resultat.

Enklast och snabbast är att anlita en kunnig målare – och det hittar du här hos oss. Fundera vilken typ av väggar du vill ha, i vilka rum du vill måla och i vilka du vill tapetsera, om du vill ha fondväggar etc. Beskriv sedan projektet så utförligt som möjligt och du får snabbt svar från Seniorkraft i Skaraborg.

 

Inspiration – tapetsera och måla

Grönmålad vägg under pågående arbeteKan du inte bestämma dig för vilken tapet du ska välja eller vilken färg du vill måla väggarna med? vi kan försöka ge inspiration och leda dig till de perfekta väggarna. Vill du läsa mer om tapetsering?

Att tänka på inför tapetsering

Se till att du tar dig tid och är säker på vilka väggar du vill ha. Även om du bestämmer dig för vitt har du fortfarande en mängd varianter och nyanser att välja mellan och utbudet av tapeter är gigantiskt. Kontakta gärna en färgbutik som kan hjälpa dig med att göra rätt val. Vi kan erbjuda bra rabatter på framförallt färg om du väljer att ta det via oss. Vi använder endast färg med hög kvalitet.

Pris för målning och tapetsering

Att måla eller tapetsera är ofta en prisvärd investering sett till vad du får ut av jobbet. Utan att behöva betala allt för mycket får du nya, fräscha rum. Arbetskostnad för att måla eller tapetsera ett vanligt rum är i regel mellan 3 000 och 4 000 kronor. Sedan får du lägga till lite extra om det finns mycket snickerier, om du vill måla om taket etc. Därtill kommer materialkostnader för färg och tapeter, som finns i många olika prisklasser.

Välj rätt vit färg på väggarna

Vitt kommer alltid att vara vitt. Det är stilrent, enkelt, ger en hel del ljus och får mindre utrymmen att se större ut. Bigger is better som det så fint heter. Färg i all ära, men vitt kommer alltid att vara vitt. Om du vill ha vita väggar, är det viktigt att också välja rätt nyans på den vita färgen.

Ett vitt hem

Att bo i ett hem där vita färger utgör basen är enkelt och smakfullt, men viktigast av allt är att det är lätt att kombinera med andra färger. Men hur vitt är vitt egentligen? Alla nyanser av vit för hemmet och dess innerväggar är brutna med någon annan kulör.

Så vilken nyans ska du välja till ditt hem? Kulören du väljer beror förstås mycket på din övriga inredning. Om du har mörka träslag eller möbler med färgstarka kulörer, passar vitt med lite mjukare toner bra.

Färg efter inredning

Går din inredning i ljusa färger och du vill ha en krispigljus känsla kan du välja en mer ”ren vit” nyans. I rum med indirekt ljus från norr kan rena vitakulörer upplevas som svala och du kan då behöva välja en varmare vit kulör för att ge rummet en mer hemtrevlig känsla. Det motsatta gäller rum med mycket solljus och söderläge, där du kan välja en mer neutral vit kulör.
Glöm dock inte bort att golvet är en stor färgyta som reflekteras upp på dina väggar. Golv av träslag som drar åt det gula hållet kan förstärka intrycket hos en väggfärg som drar åt det beige/gula hållet. Ytterligare en sak att tänka på är att lågenergilampor ger ett kallare ljus än vanliga glödlampor. Om du är osäker på vilken vit nyans du bör välja, fråga gärna personal i en färghandel.

Vintagekänsla

Vintage är väldigt populärt just nu och om du vill ha en vintagekänsla i något av dina rum hemma – då är antikvit färgen för dig. Antikvit är inte lika stark mot ögonen och är en väldigt användbar kulör. Vad är då antikvit? Genom att man tillsätter ytterst lite svart brytfärg och några droppar ockra(senapsgul färg) blir resultatet antikvit, även kallat äggskalsvit eller bruten vit.
Skillnaden mellan vitt och antikvit är liten, men vitt kan av vissa människor uppfattas som för hård och kall, medan antikvit ger ett varmare och mjukare intryck.

Anlita äldre erfarna målare hos oss på Seniorkraft i Skaraborg

Vi har erfarna medarbetare som kan hjälpa dig med det mesta. Vi kan måla om ditt hus med grundligt förarbete inkluderat med handtvätt (aldrig högtryckstvätt) och skrapning samt grundmålning. Vi erbjuder dig 20% på all färg och hjälper dig även med att få rätt färg till ditt hus. Våra målare och tapetserar utför jobb i Skövde, Skara, Lidköping, Falköping, Hjo och Mariestad med omnejd.

Vi fuskar aldrig utan är noga med att utföra jobbet på bästa sätt från grunden.

Inomhus fixar vi tapetsering , målningsarbeten , kakel och klinkers , köksrenoveringar etc

Materialkostnad för exempelvis målarfärg och tapeter står du för. Vi har egna byggställningar vi monterar på plats för att bland annat minska på utgifter och kunna ge er ett billigare pris.

Vi utför mindre och större måleri och bygguppdrag såsom nybyggnationer, tillbyggnationer, altanbyggen, byta eller tvätt av träfasad eller fönsterfoder. Letade du efter snickare? Se här!

Kontakta oss för att få pris på målartjänster. Begär offert, vi drar av 30% av arbetskostnaden direkt på fakturan.

  • Utomhus/husmålning
  • Tapetsering, målning

SEO-byrå: Brandson AB i Stockholm