Regler vid flytthjälp

YTT/Arbetstider

Arbetstider anpassar vi efter önskemål. Men vi brukar starta kl.08.00 eller 13.00. Lite beroende på om vi skall göra hel eller halvdag. När vi jobbar på timmar bestämmer man inte antalet timmar utan arbetar tills flytten är klar. men innan har vi alltid gjort en bedömning/uppskattning av hur många timmar vi tror flytten tar på informationen ni lämnat.

Avbokning

1.500:- per avbokad tjänst när bokningsbekräftelse är mottagen. Om du avbokar senast 7 dagar innan flytt eller städ debiteras 50% av flytt eller städ kostnaden.

Packning

Packar ni själva i flyttkartonger gäller inte försäkringen på ditt lösöre, då vi inte packat kan vi inte ansvara för om packningen är undermålig. Packa så mycket ni kan i flyttkartonger, packa inte flyttkartongen helt fullt utan lämna 5-10 cm luft. Om ni följer detta så händer det sällan något. Alla skåp och lådor skall vara tömda. Lägg gärna mjuka saker i soppsäckar, det funkar bra. Alla lådor skall gå att stänga med undantag för lådor med växter då lådan ofta är öppen. Vi kan tyvärr inte garantera växternas välmående. På grund av väder kan de vara känsliga. Märk gärna kartongerna med känsligt på lådor med porslin.

Skador/Reklamation

Skada skall anmälas till oss senast fem dagar efter utfört flyttdatum. Om det gäller flyttstädning skall vi meddelas omgående så vi har möjlighet att åtgärda brister. Har vi inte fått chans att åtgärda brister, då utgår ingen ersättning.

Debitering

Förutom när vi kommer och när vi åker debiteras fr. 30 minuter framkörning. Kommer vi till er kl. 08.00 och jobbar till kl. 12.00 debiteras det med framkörning 4,5 timmar x timpeng. Detta gäller när man flyttar lokalt. Längre flyttningar lämnar vi fasta priser på. Betalningsvillkor står alltid i bokningsbekräftelsen som ni får i samband med bokning. Betalningsvillkor ändras EJ på flyttdagen. Du betalar med kort eller faktura.

Fasta priser

När ni bokar med fastpris är det viktigt att ni lämnar rätt information för att priset ska hålla. Om vi lämnat ett fastpris och mer möbler, flyttkartonger tillkommer som inte angetts i offert underlag kommer vi att debitera extra.

Flyttkartonger

Idag säljs flyttkartonger till ett mycket bra pris på följande ställen: Rusta, Jula, Ikea, Harald Nyborg, ÖB mm. Här kan ni handla kartonger för att få bra ekonomi i er flytt så detta rekommenderar vi. Om ni ändå vill ha flyttkartonger hemkörda löser vi självklart det. Flyttkartonger inklusive hemkörning kostar 30:-/st. Kartongerna återköps ej men om man packar ihop dom och ställer dom i källaren tar dom inte mycket plats och kommer garanterat till användning nästa gång ni flyttar.

Tunglyft

På tyngre lyft, det vill säga gods över 100 kg så tillkommer 500:- på priset oavsett om det är fast eller löpande pris. Pianotransport beroende på vilken våning det ska från/till tillkommer 800-1.500:- inkl. moms.

Bokning

Ni kan ringa eller maila in er bokning. Vid bokning mailar vi alltid komplett underlag med vad vi kommit överens om gällande tider, omfattning, pris, villkor. När ni bestämt flyttdag försök alltid att boka i god tid (3-4 veckor innan flytt) så ni försäkrar er om att få flyttdagen ni önskar. Självklart så försöker vi alltid hjälpa er även om ni behöver hjälp med kort varsel.

Milersättning

Vi debiterar ingen milersättning på våra lokala flyttningar (inom 5 mil), vid längre flyttningar får ni ett fastpris där milersättning/drivmedel ingår.

Värdesaker

Plocka undan kontanter, smycken såsom guld/diamant. Då detta inte täcks av försäkringen.

Försäkring

Vi följer branschens villkor. Vi uppskattar om ni uppger för oss om något har ett högt värde (pengar) eller med affektionsvärde som arvegods eller annat.

Vid tvistemål

Vid eventuella tvistemål följer vi alltid Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Vi servar kunder i hela Skaraborg


Kontakta oss för offert om du är intresserad av våra tjänster, boka in ett hembesök före.

Läs mer
Webbyrå: Brandson AB i Stockholm